Werkwijze & Tarieven

“Als een kind voelt dat het mag zijn wie het is, is mijn missie geslaagd.”

Kindercoach Heerlen

Ouders

Als het niet goed gaat met je kind, kun je daar als ouder ook wakker van liggen. Het liefste wil je dat je kind (meestal) vrolijk is, met plezier naar school gaat, leuke vriendjes heeft en liefst ook nog goede resultaten haalt.

Helaas gaat het in de praktijk vaak niet zo. Je probeert je kind te helpen, gaat met de juf of meester praten en zoekt dingen op in een boek of op internet. Dat helpt wel een beetje, maar het haalt niet echt de angel eruit. Hoe kan dat?

Als ouder zit je zelf zo middenin de situatie, dat het onmogelijk is om er objectief naar te kijken. Het is dan fijn als er iemand met kennis en ervaring van een afstandje met je meekijkt. 

Ik werk vooral met kinderen in de basisschoolleeftijd, en dan zijn de ouders extra belangrijk. Kindercoaching gaat daarom net zoveel over de ouders als over het kind zelf. Vandaar dat ik ook regelmatig (tussen)evaluaties plan, en met de ouders bespreek hoe ze hun kind thuis het beste kunnen begeleiden. 

Kindercoach Heerlen

Hoe gaan we te werk?

De intake vindt bij kinderen onder de 12 jaar met één of beide ouders plaats. Een intakegesprek duurt gemiddeld anderhalf uur.

Daarna volgen twee of drie sessies met het kind zodat om elkaar beter leren kennen. Alleen als een kind mij volledig vertrouwd, durft het ook open te zijn op een onbewust niveau.

Na de sessies met het kind is er een tussenevaluatie met de ouder(s). Tijdens deze sessie bespreken we de bevindingen van de sessies met het kind – mits het kind het hier mee eens is uiteraard. Afhankelijk van het verloop van de tussenevaluatie plannen we weer een volgend stapje.

We sluiten altijd af met een evaluatiegesprek zodat alles helder is voor iedereen en de ouders en het kind ook weten welke stappen er thuis verder gezet kunnen worden. 

Kindercoach met therapiehond

Kindercoach methoden

Inhoudelijk werk ik niet met een vastomlijnd protocol maar vanuit mijn intuïtie. Door mijn hoogsensitiviteit heb ik de gave om snel tot de kern van het onderliggende probleem door te dringen zonder dat ik een kind hiermee moet belasten.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat de coaching voor het kind voelt als spelen en dat het altijd met plezier komt. We werken daarom veel met spellen en parcourtjes, zowel binnen als buiten.

Indien gewenst kan therapiehond Lucky ook meedoen. Zij kan je kind tot steun zijn als het iets moeilijk vindt, uit zichzelf dingen aangeven waar de schoen wringt of je kind helpen om op een leuke manier nieuw gedrag uit te proberen. Bijvoorbeeld het aangeven van grenzen of het omgaan met vriendjes. 

Dog Assisted Coaching

Tarieven

Het standaard uurtarief voor dog assisted coaching (kindercoaching met behulp van een gecertificeerde therapiehond) is € 75 per uur. Een gemiddelde sessie duurt een uur, m.u.v. de intake die soms wat langer duurt.

Het is mogelijk om een pakket van 10 sessies (incl. intake en evaluatie) af te nemen voor € 675 i.p.v. € 750. Een gemiddeld traject met ouders en kind is ongeveer 10 sessies.

Vergoedingen zijn binnen kindercoaching helaas niet mogelijk. Wel kunnen de kosten als ziektekosten bij de Inkomstenbelasting worden opgegeven. Soms is er een mogelijkheid om de kosten via de Gemeente vergoed te krijgen. Neem hiervoor contact op met de betreffende Gemeente waarin je woont.

Ik vond de coachsessie met Nicole en Lucky heel verhelderend, bijzonder en relaxt. Ik wist niet dat ik een vraag zó concreet zou kunnen beantwoorden aan het eind van de sessie!

De sfeer was ook heel fijn en ik voelde me heel veilig. Alles wat er gebeurde was oké. Nicole stelde precies de juiste vragen en liet ook ruimte voor mijn eigen inzichten.

Ik vond het ook heel bijzonder dat Lucky ‘antwoord’ gaf op mijn vraag en alvast een fundament begon te graven. Ik geloof nu dat ik mijn eigen toekomst kan creëren zoals dat voor mij goed voelt.

Ook heb ik concrete tips gekregen over hoe ik wat ik geleerd heb kan omzetten in actie. En hoe ik dit kan volhouden ook als het even lastig is.

Het gebruik van verschillende voorwerpen vond ik ook erg fijn, omdat het mij hielp bij het visualiseren van mijn dromen!

Kim