Selecteer een pagina

Voor wie

Hulp voor jouw kind

Hoogsensitieve kinderen worden vaak verkeerd begrepen. Ze hebben sneller last van stress, perfectionisme, faalangst, een laag zelfbeeld en het omgaan met emoties. 

Voelt jouw kind zich niet fijn, of gaat het al een langere tijd niet goed en zoek je hulp voor jouw kind? Overweeg dan eens een vrijblijvende kennismaking.

Je kunt bij mij terecht met vragen als:

  • Mijn kind heeft last van faalangst en presteert hierdoor steeds slechter op school;
  • Mijn kind is heel onzeker en wordt vaak gepest;
  • Ik heb het idee dat mijn kind zelf anderen pest;
  • Mijn kind is hoogbegaafd en voelt zich op school niet begrepen;
  • Mijn kind piekert veel, slaapt daardoor heel slecht en kan zich moeilijk concentreren;
  • Mijn kind heeft vaak buikpijn of hoofdpijn, en we kunnen maar geen oorzaak vinden.
Gratis e-book 7 onmisbare tips voor ouders van hoogsensitieve kinderen

Mijn specialisatie is hoogsensitiviteit. Maar ondanks het feit dat hier vaak klachten mee samenhangen, hoeft hoogsensitief zijn an sich geen probleem te zijn. Waar het vaker mis gaat, is dat jouw kind zich in een omgeving bevindt die niet begrijpt  wat hoogsensitiviteit in essentie is, en daarmee wie jouw kind in essentie is.

Hoogsensitiviteit brengt weliswaar de nodige uitdagingen met zich mee, maar in een voor jouw kind gunstige omgeving kan hij of zij wel helemaal tot bloei komen. Hoogsensitieve kinderen zijn namelijk veel gevoeliger voor hun omgeving dan andere kinderen; ze pikken de negatieve danwel positieve sfeer onmiddellijk op, en dit heeft een directe invloed op hoe jouw kind in zijn vel zit.

Nu heb je natuurlijk niet altijd invloed op de omgeving, dus één van de belangrijkste dingen die jouw kind mag leren is om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven, om te leren gaan met de intense emoties en zo min mogelijk energie te ‘lekken’. Ieder kind heeft er namelijk recht op om zich blij te voelen, en lekker in zijn/haar vel te zitten! 

Daarnaast heeft ieder kind iets heel unieks en bijzonders te bieden, wat alleen maar tot uiting kan komen als een kind zich happy voelt. Ik help jullie hier graag bij, zodat het volste potentieel van jullie kind tot zijn recht mag komen! 

Hoogsensitieve kinderen hebben baat bij een positieve omgeving