Waar wil jij naar toe – op vakantie en met je leven?

door | aug 4, 2023 | Persoonlijke ontwikkeling

Het Lago Maggiore, er is geen plek op aarde waar ik liever naar toe ga – en toch was ik daar 21 jaar lang niet geweest.

Er leek ieder jaar een andere reden te zijn waarom ik er niet naar toe kon – mijn ex-man vond het te duur, mijn zoontje was nog te klein, en daarna waren de honden weer de struikelfactor. Op een onbewust niveau gunde ik het mezelf jarenlang niet.

Ik durf te wedden dat het bij jou ook vaak zo gaat.

Je weet eigenlijk wel wat jíj het allerliefste zou willen – met een sportieve outfit en wandelschoenen aan iedere de bergen in, en na uren wandelen heerlijk op het terras bij een berghut neerploffen en een apfelstrudel eten. Maar je partner en kinderen willen ieder jaar naar Zeeland, en dus zet je je eigen wensen maar weer aan de kant.

En dat geldt niet alleen voor je vakantie; als je eerlijk bent geldt het voor je hele leven.

Je weet ergens vaag wel waar je naar toe zou willen, waar jij nou behoefte aan hebt, waar jij van zou opladen en het gevoel zou hebben dat je een zinvol leven leeft, maar er komt elke keer wat tussen. Je bent elke keer toch weer bezig met: “Wat moeten we vanavond eten, heeft de jongste voetbaltraining en heb ik zijn kleding al gewassen?” En aan het einde van de dag is er alleen nog maar tijd en energie over voor een aflevering van je favoriete serie op Netflix of Say yes tot he dress.

Daar waar je eigenlijk naar toe wilt, daar kom je niet.

Je bent al bijna vergeten waar je naar toe wilt. Wat er met je leven gebeurt dat toont zich ook weer in je vakanties: jaar na jaar pas je je aan. Ook al word je daar helemaal niet gelukkig van. Een klein stemmetje in jou roept namelijk stiekem dat jij dat ook helemaal niet verdient, dat je niet goed genoeg bent, niet hard genoeg werkt of wat dan ook.

Hoe gaaf zou het zijn, als jij dit jaar eens voor jezelf zou kunnen kiezen zonder allemaal concessies te doen en weer op iets heel anders uit te komen?

Voor de vakantie èn voor je leven? Wat als jouw wensen nou eens op één stonden, en jullie eindelijk naar Oostenrijk zouden gaan? Dan zouden je partner en kinderen ook profiteren van een blije en uitgeruste partner en moeder! En als dat eenmaal bereikt is, welke bestemming zou jij dan kiezen waar jij met je leven echt naartoe wilt?

Vind je het nog lastig om voor jezelf te kiezen, of twijfel je nog over waar je überhaupt naar toe wilt – op vakantie of met je leven? Vraag dan hier de gratis meditaties aan, zodat je in alle rust naar binnen kunt keren.

× Hoe kan ik je helpen?