Over mij

“Mijn droom is een wereld waarin kinderen in harmonie met dieren en de natuur mogen opgroeien, en waarin ieder zijn unieke rol mag vervullen”

Kindercoach hooggevoelige kinderen

Authentieke kameleon

Als kind had ik altijd het gevoel dat ik raar was, dat ik anders was. Ik had totaal geen gevoel van eigenwaarde en het enige wat ik voor mijn gevoel goed kon was dingen van buiten leren. Op de basisschool had ik het nog wel naar mijn zin, er was tenminste één juf die mij wel leek te begrijpen.

Maar op de middelbare school ging het mis. Al die vakken, al die leraren, al die leerlingen… ik leek in het niets te verdwijnen. En ik had totaal geen idee wat ik daarna wilde doen. Ik koos voor architectuur, daarna voor Italiaans, toen bewegingswetenschappen… en haalde uiteindelijk een diploma als Office Manager. Nu wetende wie ik ben, is er geen beroep wat minder bij me past. Maar dat wist ik toen nog niet.

Vele jaren van worstelingen volgden. De ene baan na de andere kwam voorbij, maar nergens kon of wilde ik lang blijven. In 2010 kwam ik thuis te zitten met een burn-out, en werd het tijd om het roer om te gooien. Ik ontdekte dat werken met kinderen mij heel erg lag, en dat coachen in mijn bloed zit. Ook ontdekte ik dat mijn hoogsensitiviteit gemaakt had dat ik me al die jaren als een kameleon aan mijn omgeving had aangepast.

Vervolgens werd het nog een zoektocht van vele jaren om erachter te komen wie ik werkelijk ben, en wat nu precies mijn doel in dit leven is. Uiteindelijk bleek ik alles in huis te hebben om hoogsensitieve kinderen te helpen om blij te zijn met wie ze zijn, en hun ouders te leren om hun kinderen ‘heel’ te houden. 

Al mijn (levens)ervaring, kennis en vaardigheden heb ik gebundeld in het Stralend Kind Programma. Hier lees je er meer over:

moeder van een hoogsensitief kind

Moeder van een hoogsensitief kind

Toen ik moeder werd, kwam ik veelal dezelfde problemen tegen als in mijn eigen jeugd. Mijn zoon bleek al snel enorm gevoelig te zijn, en ik heb jarenlang geworsteld met leerkrachten en zorgverleners die mijn kind maar niet konden zien voor wie hij is. Dit leverde keer op keer grote frustraties op, en mijn zoon ging met steeds meer tegenzin naar school.

Als moeder kreeg ik dingen te horen als: “Hij moet zich maar leren aanpassen, de maatschappij past zich niet aan hem aan!”, “Hij moet hard gemaakt worden voor de maatschappij!” en: “Hij moet zich niet zo aanstellen!” Terwijl ik van binnen toch echt voelde dat hij iets anders nodig had.

Uiteindelijk kwam mijn zoon zelfs maandenlang thuis te zitten. Toen was voor mij echt de maat vol en heb ik ervoor gezorgd dat hij naar een school kon gaan die hem wel zag voor wie hij is, en dat maakte al een wereld van verschil!

Als hoogsensitieve moeder van een hoogsensitief kind begrijp ik maar al te goed wat het met jou als ouder doet als je kind helemaal naar binnen keert of juist druk en lastig gaat doen omdat het zich niet gezien voelt.

Ik zie het dan ook als een belangrijke taak om ook de ouders zoveel mogelijk te laten delen in mijn kennis en ervaring, zodat ze hun kind zo goed mogelijk begrijpen en kunnen begeleiden. 

Mijn opleidingen:

Pedagogiek & Ontwikkelingspsychologie
Kindercoach/-therapeut
Transformerend Coach
Voice Dialogue Coach
Hoogsensitiviteitsexpert
Basic & Executive Coach
Dog Assisted Coach & Kindercoach

Wie ben ik nog meer?

Behalve ondernemer / trainer / coach en moeder ben ik ook nog het baasje van deze twee toppers: Catalaanse herdershond en therapiehond Lucky (rechts) en terriër-husky-kruising Matti.

Voor mij is in harmonie met dieren en de natuur leven heel belangrijk, en wij eten dan ook zoveel mogelijk biologisch. Ook de honden krijgen uitsluitend biologisch voer.

Daarnaast zijn wij voorbereidingen aan het treffen om te verhuizen naar een tiny house, waarin wij grotendeels zelfvoorzienend zullen zijn. Een erg leuk en spannend avontuur!

In de media

Interview in Dagblad De Limburger op 6 maart 2021, in de speciale bijlage bij de zaterdagkrant. Het hele artikel is online terug te vinden op de website van De Limburger.