Omgaan met angst voor honden

Traject ‘Omgaan met angst voor honden’

Voor wie

Voor kinderen of volwassenen met een (extreme) angst voor honden, of mogelijk zelfs met een traumatische ervaring met honden. Herken je bij je kind of jezelf bijv.:

– niet meer naar vrienden durven omdat die een hond hebben;

– zonder kijken de straat oversteken omdat er een hond aankomt;

– niet meer door een bos durven wandelen uit angst dat er honden (los) lopen.

Dan wordt het hoog tijd om daar wat aan te doen, zodat de angst voor honden jouw/jullie leven niet meer beheerst!

Werkwijze

We starten altijd met een gratis kennismaking, zodat we kunnen bepalen of jullie bij mij aan het goede adres zijn. Als dit zo is, dan volgt er een uitgebreide intake van gemiddeld anderhalf uur. Het aantal sessies wat volgt is per persoon enorm verschillend; het minimum is 10 sessies, het maximum ongeveer een jaar.

Na de intake starten we eerst met het theoretische gedeelte. De eerste x aantal sessies (hoeveel is per persoon verschillend) komt er geen hond aan te pas. In kleine stapjes gaan we eerst van alles leren over het fenomeen hond. Hondentaal is een belangrijk onderdeel hiervan.

Ook komen lichaamsgerichte oefeningen iedere keer aan bod, om op die manier het stresslevel onder controle te krijgen. 

Pas als dit helemaal goed voelt, gaan we langzaam de hond introduceren. Eerst nog veilig achter glas, daarna achter een hekje en van daaruit stapje voor stapje dichterbij.

Het uiteindelijke doel is om zo normaal mogelijk het dagelijks leven te kunnen hervatten, zonder dat de angst voor honden hierbij overheerst of beperkingen oplevert. Je hoeft geen hondenvriend of hondentrainer te worden, zolang het je leven maar niet meer beheerst.

Alhoewel het in de praktijk vaak genoeg voorkomt dat therapiehond Lucky een vriend voor het leven wordt, of dat mensen besluiten om zelf ook een hond te nemen!

Tarieven

Aangezien voor het traject ‘Omgaan met angst voor honden’ onmogelijk is om vooraf te zeggen hoeveel sessies er nodig zullen zijn, is het ook moeilijk om hier een tarief voor te noemen. Als richtlijn kun je nemen dat de investering voor 10 sessies incl. intake € 497 zal zijn. Iedere volgende sessie zal dan ook € 49,70 zijn.

Van begin af aan losse sessies afnemen kan ook, dan is het tarief € 55 per uur.

Omgaan met angst voor honden
Omgaan met angst voor honden
Omgaan met angst voor honden