Nicole

Dit is Nicole

Kindercoach & Dog Assisted Coach
Hoogsensitiviteitsexpert
Dolce Gusto verslaafd
Blond Amsterdam verzamelaar
Enorme kinder- en dierenvriend
Dol op chocola en pizza
Prettig gestoord

Nicole Schlösser Kindercoach Hoogsensitieve kinderen

“Ik had geen idee wie ik was of wat ik wilde”

Hoe het begon

Ik heb 20 jaar lang gezocht naar een opleiding en werk wat bij me paste. In die tijd heb ik 4 totaal verschillende opleidingen gedaan (Bouwkunde, Italiaans, Gezondheidswetenschappen en Office Management) en 20 verschillende werkgevers gehad. Het is zacht uitgedrukt als ik zeg dat ik mijn draai niet kon vinden.

Mijn zelfbeeld daalde met iedere mislukte studie of baan, en aan het einde van het verhaal voelde ik me nog te dom voor het simpelste baantje. Er moest iets veranderen.

In 2010 bood een werkcoach van het UWV mij een loopbaantraject aan, wat anders was dan anders. Ik kreeg meer inzicht in wie ik was, en maakte langzaam maar zeker weer contact met mijn gevoel. De enige overeenkomst die al mijn werkgevers bleken te hebben, was dat ze zorg aan mensen boden. En het enige wat ik diep van binnen echt wilde, was met kinderen werken. Ik wist toen alleen nog niet hoe.

Een filmpje met meer over wie ik ben vind je hier.

Kindercoaching met therapiehond Heerlen
Nicole Schlösser Kindercoach Heerlen

“Kindercoaching: dit woord lachte naar me alsof ik het mijn hele leven gezocht had”

Kindercoaching

In 2011 ben ik begonnen met me om te scholen. Eerst deed ik Pedagogiek en Ontwikkelingspsychologie, en al snel daarna ontdekte ik Kindercoaching. Dit was het! Dit woord lachte naar me alsof ik het mijn hele leven gezocht had!

Vanaf 2015 mocht ik me officieel Kindercoach noemen, en ik deed mijn eerste ervaringen op met alleenstaande ouders met jonge kinderen. 

Ondertussen was ik zelf ook gescheiden, omdat ik ook in mijn relatie helaas niet had kunnen kiezen voor een partner die echt bij me paste. Weer een pijnlijke consequentie van het totaal niet weten wie ik diep van binnen was.

Ik vervolgde mijn weg als coach door trainingen te volgen in o.a. Transformerend CoachenVoice Dialogue en Mindfulness, en ik werd hoe langer hoe happier. Wat al deze methodes namelijk met elkaar gemeen hebben, is dat alles er mag zijn.

Er gaat geen oordeel van uit, je leert alleen jezelf beter kennen en je gaat ervaren dat alles wat je nodig hebt allang in je zit. Je leert weer op jezelf en op je eigen wijsheid vertrouwen. Dat was precies wat ik nodig had, en wat kinderen ook nodig hebben!

Een filmpje over wat kindercoaching nu precies is, vind je hier. 

Kindercoaching met therapiehond Heerlen
Kindercoaching Nicole Schlösser Welten

“Ineens begreep ik het: ik ben hoogsensitief!”

Hoogsensitief

Opnieuw kwam er een belangrijke wending in mijn leven toen ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben. Ineens begreep ik waarom het me zoveel moeite gekost had om te ontdekken welke studie, baan of partner er bij me paste. Overweldigd door alle prikkels die ik al mijn hele leven binnenkreeg, had ik gewoon geen idee van wat er eigenlijk bij mij hoorde. Een enorme lamp ging branden!

Ik volgde een opleiding tot Hoogsensitiviteitsexpert / HSP-coach, en opnieuw mocht ik gaan doorvoelen en doorleven wie ik diep van binnen ben. De prikkelgevoeligheid, de intense emoties, het diepere doordenken en doorvoelen van alles, het me verliezen in details… Alles viel op zijn plek en eindelijk mocht dit stukje van mezelf er ook zijn.

Een blog over wat hoogsensitiviteit nu wel en niet is, vind je hier. 

Nicole Schlösser Kindercoach met therapiehond Welten
Kindercoach Nicole Schlösser Welten

“Een hond oordeelt niet; die vindt je gewoon goed zoals je bent”

Therapiehond

Begin 2019 kwam er een heel bijzondere hond op ons pad: Lucky, een ontzettend lief en rustig herdershondje uit Spanje. Zij bleek al snel heel gevoelig en ook heel intelligent te zijn en ons feilloos aan te voelen. Ze wist precies wat ze moest doen als één van ons boos of verdrietig was, en hield ons een prachtige spiegel voor.

Ik vond het zo bijzonder wat Lucky kon, dat ik eind 2019 besloot om een opleiding tot Dog Assisted Coach te volgen met een specialisatie tot Kindercoach. Het bleek een prachtige aanvulling te zijn op alle andere coachmethodes die ik inzet in mijn praktijk, en het sluit ook naadloos aan bij mijn visie dat alles er mag zijn.

Een hond oordeelt immers niet; die vindt je gewoon goed zoals je bent. Met Lucky aan mijn zijde als co-coach kan ik kinderen op een heel laagdrempelige, veilige manier nieuw gedrag laten uitproberen. Het maakt de oefeningen leuk en speels, en kinderen kunnen ontzettend veel van een hond leren. 

En zo heb ik eindelijk mijn doel gevonden: het coachen van kinderen en ouders, samen met co-coach Lucky. Een mooier beroep had ik me niet kunnen wensen!

Meer informatie over Lucky vind je hier. 

Nicole Schlösser Kindercoach met therapiehond Welten
Kinderen coachen met honden Heerlen

Zoek jij een expert die jouw kind echt begrijpt?

Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Dan kun je nog beter voelen of mijn werkwijze en ik bij jou en je kind passen.
Via de button hieronder kun je zelf een afspraak inplannen wanneer het jou uitkomt.
Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Dog Assisted Coaching Heerlen

Liever gewoon contact opnemen?

Dat kan ook! Bel me of stuur me een Whatsappje of een e-mail en ik reageer binnen twee werkdagen! 

telefoon

(0031) 6 15 61 25 96

E-mail

info@nicoleschlosser.nl