Kindercoaching

Kindercoaching

Omdat ieder kind het verdient om blij te zijn!

Adiona
Kindercoaching Parkstad
Kindercoach Heerlen

Met welke hulpvragen kun je bij een Kindercoach terecht?

In zijn algemeenheid is Kindercoaching geschikt voor kinderen met: (faal)angst of fobieën; chronische onzekerheid; overgevoeligheid; eenzaamheid, depressiviteit; pesten; veel ziek; woede, agressie, frustratie, overschreeuwen; onrust; onder- of overbeweeglijkheid; teveel of te weinig energie; overbelasting, burn-out; slaap- of waakproblemen; teruggetrokken of aangepast gedrag; eetproblemen; problemen met grenzen.

Meer specifiek ben ik gespecialiseerd in alle hulpvragen die met hoogsensitiviteit samenhangen, zoals overprikkeling, stress, perfectionisme en faalangst, omgaan met intense emoties of zich anders en onbegrepen voelen. Verder kunnen ook kinderen terecht met angst voor honden. 

Maak kennis met ons

Over Nicole

Ik kijk niet naar stempels of diagnoses. Ik kijk naar wie het kind ècht is, en zie iedere vorm van probleemgedrag als een hulpvraag. Ik heb daarbij geen enkel oordeel en sta open voor wat zich aandient. Alleen al daardoor ontstaat er de ruimte en veiligheid voor het kind om gedrag te veranderen en om te groeien. 

G

Over Lucky

Niet iedere hond kan zomaar therapie- of coachhond worden. De selectie hiervoor is streng, en zowel hond als begeleider doorlopen een uitgebreid certificeringsproces. Gelukkig is Lucky van nature al een heel lieve, sociale hond, met een zwak voor kinderen. Alleen al haar aanwezigheid maakt dat kinderen zich snel op hun gemak voelen. 

Over onze blogs

Regelmatig verschijnen er nieuwe blogs en vlogs over onderwerpen als opvoeden, kindercoaching, hoogsensitiviteit en het coachen met honden. Maar ook over aanverwante onderwerpen als stress, omgaan met emoties, over- of onderprikkeling. Je kunt je hierop abonneren, dan hoef je nooit een blog te missen.

Hoe werkt het

Kindercoaching is erop gericht om de kwaliteiten en hulpbronnen van het kind aan te boren zodat het zich nieuwe vaardigheden eigen kan maken en op zichzelf leert vertrouwen. 
Ik maak hierbij gebruik van uiteenlopende coachmethoden. Coachen met de hond is er één van, net als Natuur- en Wandelcoaching en Mindfulness. Maar ook Kids’ Skills, Voice Dialogue, HSP-coaching en vele soorten spellen behoren tot de mogelijkheden. Ik bekijk steeds per kind en per keer wat er nodig is, en laat het kind daar waar mogelijk zelf meedenken.

Kindercoach Heerlen

Losse sessies

Losse sessies:

 • duren ongeveer een uur;
 • een sessie kan zijn: een intakegesprek, een coachgesprek of een evaluatiegesprek;
 • sessies met jonge kinderen zijn soms wat korter, ongeveer drie kwartier. Het laatste kwartier bespreek ik de bevindingen met de ouders en het kind kan laten zien wat het geleerd heeft.

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

€ 75

Kindercoach Welten

Mini-Traject

Het Mini-Traject omvat:

 • een intakegesprek met één of beide ouders en eventueel het kind zelf;
 • 3 sessies met het kind;
 • een evalutiegesprek met ouder(s) en kind.
 • Betalen in termijnen is mogelijk.

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

€ 350

Kindercoach Welten

All-in Traject

Het All-InTraject omvat:

 • een intakegesprek met één of beide ouders;
 • 8 sessies met kind en ouders (waarvan minimaal 4 met het kind alleen);
 • een evalutiegesprek;
 • tussentijds onbeperkt vragen stellen per e-mail of telefonisch.
 • Betalen in termijnen is mogelijk.

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

€ 675

Testimonials

“Ik kan Nicole bij een ieder aanbevelen. Allereerst viel mij haar professionele aanpak op en ten tweede is zij een heel prettig en aardig mens met een gave om tot de kern door te dringen. Als kindercoach met coaching-tool Lucky, prachtige hond, weet zij kinderen te observeren, motiveren, zelf te leren nadenken en hanteert ze een aanpak op maat. Mijn zoon maakte grote sprongen vooruit. Bedankt Nicole voor alles, top!”

Doordat Nicole een coaching aanbiedt op maat, zich aanpast aan mijn behoeften, me ruimte geeft om te mogen zijn en voelen en uiten dat wat er in me is, krijg ik meer zelfvertrouwen. Namelijk dat datgene wat ik voel oké is, en dat diegene die ik ben oké is.

Nicole oordeelt niet, ze staat naast me en niet boven me als iemand die het allemaal beter weet; ze is gewoon zichzelf. Ik hoef me dus ook niet te gaan bewijzen om het goed te doen, we doen het samen, en toch stuurt ze zacht, stelt me de juiste vragen, vat samen en komt op belangrijke punten terug. Hierbij gebruikt ze haar intuïtie en op die manier leeft ze me voor hoe je op je intuïtie kunt vertrouwen.

Waarom coachen met een hond?

Coachen met een hond betekent ervaringsgericht werken. Het draait om authenticiteit en echtheid, en is niet be- of veroordelend. Non-verbale communicatie en lichaamstaal staan centraal. Het gaat over actie, doen en spel, en er is ruimte voor plezier en humor. Tenslotte gaat het over interactie en verbondenheid.

Neem zeker ook eens een kijkje op de pagina over Lucky; zij kan je nog veel meer vertellen!

R

Ervaringsgericht

R

Niet-oordelend

R

Speels

Kindercoaching met therapiehond Welten
Kindercoaching met therapiehond Welten
Kindercoaching met therapiehond Welten
Kindercoaching met therapiehond Welten
Kindercoaching met therapiehond Welten
Kindercoaching Heerlen

Gratis KENNISMAKING

Graag bied ik je de gelegenheid om gratis en vrijblijvend kennis te maken tijdens een livegesprek van een half uur in de praktijk. Zo krijg je al eens de kans om goed te kunnen voelen of ik als kindercoach bij jullie gezin pas. Uiteraard krijg je ook alle gelegenheid om vragen te stellen. En ook voor mij is het fijn om al eens kennis met jullie te maken.

Voel je welkom!

Zoek jij iemand die jouw kind ziet voor wie hij/zij is?

Ieder kind verdient het om onbezorgd en blij te zijn. Ik kijk niet naar stempels of diagnoses, en zie gedragsproblemen als een hulpvraag. Ieder kind en iedere hulpvraag vraagt om een andere aanpak. En ieder kind verdient evenveel respect voor wie hij of zij is.

Samen met jullie als ouders probeer ik een zo compleet mogelijk beeld van het kind te krijgen en het volledig in zijn waarde te laten en in zijn kracht te zetten. In de praktijk zie ik vooral veel gevoelige, intelligente kinderen die vastlopen. Ik heb me hier dan ook in gespecialiseerd.

Voel je vrij om eens een afspraak te maken, en zelf te ervaren of mijn manier van werken bij jullie gezin past!

 

Coachen met honden Heerlen

Vergoedingen

Voor Kindercoaching zijn op dit moment geen vergoedingen mogelijk. Wel is het soms mogelijk om de kosten voor Kindercoaching op te geven bij de Inkomstenbelasting. Ook zijn sommige werkgevers bereid om (een deel van) de kosten te betalen. Neem gerust contact op bij vragen.

telefoon

(0031) 6 15 61 25 96

E-mail

info@nicoleschlosser.nl