Kindercoaching

Kindercoaching

Omdat ieder kind het verdient om blij te zijn!

Adiona
Kindercoaching Parkstad
Kindercoach Heerlen

Met welke hulpvragen kun je bij een Kindercoach terecht?

In zijn algemeenheid is Kindercoaching geschikt voor kinderen met: angsten zoals hondenangst, faalangst of straatangst; chronische onzekerheid; overgevoeligheid; eenzaamheid, depressiviteit; pesten; veel ziek; woede, agressie, frustratie, overschreeuwen; onrust; onder- of overbeweeglijkheid; teveel of te weinig energie; overbelasting, burn-out; slaap- of waakproblemen; teruggetrokken of aangepast gedrag; eetproblemen; problemen met grenzen.

Verder ben ik gespecialiseerd in hulpvragen die vaak met hoogsensitiviteit samenhangen, zoals over- of onderprikkeling, stress, perfectionisme, omgaan met intense emoties of zich anders en onbegrepen voelen. 

Hoe werkt het

Als we kennis gemaakt hebben en we er beide een goed gevoel over hebben, plannen we een intake. Tijdens deze intake bespreken we de zorgen en wensen rondom je kind en kijken we welke aanpak het beste zal werken. Kinderen vanaf 12 jaar komen mee naar de intake, bij jongere kinderen komen alleen de ouders.

Gedurende het hele traject blijft de ouderparticipatie erg belangrijk. Met name bij kinderen onder de 9 jaar draait het vooral om het coachen van de ouders; bij oudere kinderen wordt ook het coachen van de kinderen zelf steeds belangrijker.

Uiteraard gaan we ook met het kind zelf aan de slag, en zeker bij VIDA of Hondenfluisteraar gaat het echt om het kind. Na afloop van ieder traject volgt er een evaluatie, en bekijken we of het traject naar ieders wens is verlopen en kan worden afgesloten. 

Kindercoachtraject met therapiehond Heerlen

Kindercoachtraject

Het Kindercoachtraject is een individueel traject en bestaat uit:

 • gemiddeld 10 sessies van ongeveer een uur;
 • een intakegesprek, coachsessies met zowel kind als ouders en een evaluatiegesprek;
 • uitgebreide voorbereiding, verslaglegging en afstemming voor, tijdens en na een sessie;
 • het analyseren van tekeningen;
 • het overleggen (anoniem) met derden indien nodig;
 • bijscholing of inlezen indien nodig;
 • verslaglegging voor school indien nodig;
 • tussentijds vragen stellen per e-mail of telefonisch.

Betalen in termijnen is mogelijk. Bedragen zijn inclusief 21% BTW.

€ 750

weerbaarheidstraining voor kinderen

VIDA

VIDA is een weerbaarheidstraining voor kinderen met de hond als co-trainer. VIDA is een training in kleine groepjes (max. 4 kinderen) en bestaat uit:

 • 8 wekelijkse sessies van 45 minuten;
 • oefeningen uit Rots & Water;
 • haptonomische en lichaamsgerichte oefeningen; 
 • thema’s als veiligheid, grenzen, assertiviteit en communicatie;
 • een individueel traject is mogelijk tegen een meerprijs van € 50,-;
 • verslaglegging achteraf.

Betalen in termijnen is mogelijk. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

€ 350

Traject Hondenfluisteraar voor kinderen met angst voor honden

Hondenfluisteraar

Het traject Hondenfluisteraar is specifiek bedoeld voor kinderen met angst voor honden en bestaat uit:

 • een intakegesprek uitgebreid intakegesprek;
 • theorie over hondentaal;
 • huiswerkopdrachten;
 • uitleg aan ouders over de begeleiding thuis;
 • het aantal sessies dat nodig is om een kind stapje voor stapje aan de hond te leren wennen;
 • een evalutiegesprek en feestelijke diploma-uitreiking;
 • tussentijds vragen stellen per e-mail of telefonisch.

Bedragen zijn per sessie van ongeveer een uur en inclusief BTW. Het exacte aantal sessies is sterk verschillend per kind. 

€ 75

Testimonials

“Ik kan Nicole bij een ieder aanbevelen. Allereerst viel mij haar professionele aanpak op en ten tweede is zij een heel prettig en aardig mens met een gave om tot de kern door te dringen. Als kindercoach met coaching-tool Lucky, prachtige hond, weet zij kinderen te observeren, motiveren, zelf te leren nadenken en hanteert ze een aanpak op maat. Mijn zoon maakte grote sprongen vooruit. Bedankt Nicole voor alles, top!”

“Nicole helpt je om op een ongedwongen manier te kijken naar waar je NU staat in je leven, en waar je graag naartoe zou willen. Ze stelt duidelijk vragen, laat jou zelf op zoek gaan naar antwoorden en begeleid je daarbij op een vriendelijke en ondersteunende manier.

Als je naar huis gaat heb je de tools in handen om verder te kunnen werken aan je doel, èn met handvatten hoe je die draad kunt vastouden ook als het even lastig is.”

“Ik vond de coachsessie met Nicole en Lucky heel verhelderend, bijzonder en relaxt. Ik wist niet dat ik een vraag zó concreet zou kunnen beantwoorden aan het eind van de sessie!

De sfeer was ook heel fijn en ik voelde me heel veilig. Alles wat er gebeurde was oké. Nicole stelde precies de juiste vragen en liet ook ruimte voor mijn eigen inzichten.

Ik vond het heel bijzonder dat Lucky ‘antwoord’ gaf op mijn vraag en alvast een fundament begon te graven. 🙂 Ik geloof nu dat ik mijn eigen toekomst kan creëren zoals dat voor mij goed voelt.

Ook heb ik concrete tips gekregen over hoe ik wat ik geleerd heb kan omzetten in actie. En hoe ik dit kan volhouden ook als het even lastig is.

Het gebruik van verschillende voorwerpen vond ik ook erg fijn, omdat het mij hielp bij het visualiseren van mijn dromen!”

Zoek jij iemand die jouw kind ziet voor wie hij/zij is?

Ieder kind verdient het om onbezorgd en blij te zijn. Ik kijk niet naar stempels of diagnoses, en zie ongewenst gedrag als een hulpvraag. Ieder kind en iedere hulpvraag vraagt om een andere aanpak. En ieder kind verdient evenveel respect voor wie hij of zij is.

Samen met jullie als ouders probeer ik een zo compleet mogelijk beeld van het kind te krijgen en het volledig in zijn waarde te laten en in zijn kracht te zetten. In de praktijk zie ik vooral veel gevoelige, intelligente kinderen die vastlopen. Ik heb me hier dan ook in gespecialiseerd.

Voel je vrij om eens een afspraak te maken, en zelf te ervaren of mijn manier van werken bij jullie gezin past!

coaching voor kinderen en ouders

Vergoedingen

Voor Kindercoaching zijn op dit moment geen vergoedingen mogelijk. Wel is het soms mogelijk om de kosten voor Kindercoaching op te geven bij de Inkomstenbelasting. In sommige gemeenten is werken met een PGB ook mogelijk. Neem contact op met de gemeente waar je woont voor de voorwaarden.