Kindercoach als levensdoel

Het blijft mooi hoe dingen gaan in het leven. Een aantal jaren help ik al mensen om hun levensdoel te vinden, en nu heb ik ook die van mij gevonden: Kindercoaching met behulp van een therapiehond. Dit is heel in het kort hoe het ging.

Als Levensdoelcoach help ik mensen om te gaan doen waar ze het meeste blij van worden. Iets waar ik lange tijd ook veel voldoening uit haalde. Tot het op een dag begon te knagen.

Nadat ik acht maanden geleden training had gegeven, kwam ik tot de conclusie dat ik er zelf niet meer heel erg blij van werd. En dat is dan wel een beetje gek, om andere mensen te helpen om te gaan doen waar ze blij van worden, maar zelf het gevoel hebben dat het niet meer helemaal klopt…

Nu heb ik een paar jaar geleden al de opleiding tot Kindercoach gedaan, maar op de één of andere manier heb ik dit toen nog niet in praktijk gebracht. Het was er gewoon nog niet het juiste moment voor.

Toen ik echter een half jaar geleden met de plannen voor onze verhuizing en de nieuwe praktijkruimte aan de slag ging, rolde er ineens een praktijk voor Kindercoaching uit. Ik zag het mezelf tekenen, en ik werd – en word – er helemaal blij van!

Therapiehond

Blijkbaar was dit voor mij het goeie moment om met Kindercoaching te starten, want ‘toevallig’ kwam er vlak daarna ook nog een opleiding tot Kindercoach met behulp van een therapiehond op mijn pad. En laat ik nou ‘toevallig’ een hond hebben die daar heel geschikt voor is, en die net als veel kinderen heel slim en heel gevoelig is. Bovendien heeft ze een zwak voor kinderen, net als ik! 

Ik heb niet lang na hoeven denken. Ik heb me vol overgave op de opleiding en het opzetten van mijn praktijk gestort, en vanaf juli 2020 mogen wij ons officieel een gecertificeerd team voor hondencoaching noemen! Werken als kindercoach zonder hond doe ik nu ook al, en bovendien bestaat er de mogelijkheid om vanaf maart 2020 aan gratis oefensessies met de hond deel te nemen. 

Dus wil je graag eens weten hoe het is om met een hond erbij gecoacht te worden? Maak dan hier een vrijblijvende afspraak voor een oefensessie! Je hoeft hiervoor geen enkele kennis van honden te hebben, en zelfs geen enkele hulpvraag te hebben. Alleen een open, nieuwsgierige blik is al voldoende en kan je toch al veel opleveren.

Lucky en ik wachten al op je!

Kindercoaching met de hond als co-coach