Home

“Ik geloof dat ieder kind helemaal goed is zoals het is. En ik geloof dat iedere ouder goed is zoals hij of zij is.

Vanuit mijn eigen jeugd en als moeder van een hoogsensitief kind weet ik echter ook hoe moeilijk het kan zijn om je kind ‘heel’ te laten in de huidige maatschappij, die boordevol oordelen en verwachtingen zit.

Samen met coachhond Lucky help ik jouw kind om de juiste balans te vinden tussen zichzelf mogen zijn en rekening houden met anderen.

Want het mooiste wat jouw kind deze wereld te bieden heeft, is zichzelf!”

Heb jij ook zo’n gevoelig kind waar zoveel meer in zit dan eruit komt?

Heb je al van alles geprobeerd en ben je inmiddels de wanhoop nabij?

Hoogsensitieve kinderen worden vaak verkeerd begrepen, en in de reguliere zorg lopen ze vaak helemaal vast. Om nog maar te zwijgen van de ellenlange wachtlijsten. Als ouder kun je hier behoorlijk gestrest en onzeker van worden.

Het is dan ook belangrijk om iemand te vinden die jouw kind begrijpt en ziet voor wie het is, en die jou als ouder ook ziet en ondersteunt. Want daar heeft jouw kind ook weer profijt van!

Kindercoach en oudercoach Heerlen
Kindercoaching met therapiehond Heerlen

Coachhond

Waarom kiezen voor kindercoaching met een hond als co-coach? Het werken met een coachhond is ervaringsgericht, laagdrempelig en speels. Er hoeft niet zoveel gepraat te worden maar vooral veel gevoeld. De hond is er als steun en toeverlaat als er emoties zijn, of gewoon als maatje.

Ze kan model staan voor een persoon, bijv. in een familieopstelling.  Of ze kan knelpunten duidelijk maken in de ‘persoonlijke bubbel’ die we met allerlei materialen opbouwen. Ze kan bijv.  gaan rollen, graven, een voorwerp wegnemen of weigeren om op een bepaalde plek te gaan staan.

Ook het aangeven van grenzen kan op een veilige manier geoefend worden. Een hond heeft immers nooit een oordeel!

Over Nicole

Coach voor ouder en kind

Als moeder van een hoogsensitief kind begrijp ik als geen ander wat het met jou doet als je kind zich ongelukkig voelt omdat hij niet begrepen wordt, en daardoor met fysieke en/of emotionele klachten komt te zitten.

Ik heb zelf jarenlang geworsteld met leerkrachten en zorgverleners die mijn kind maar niet konden zien voor wie hij is, wat keer op keer grote frustraties opleverde. Uiteindelijk kwam mijn zoon zelfs thuis te zitten, en is een paar keer van school moeten veranderen.

Nu zit hij eindelijk op zijn plek, en is hij helemaal opgebloeid. En dat gun ik jouw kind ook!

coach voor kind en ouder

Ik kan Nicole bij een ieder aanbevelen. Allereerst viel mij haar professionele aanpak op en ten tweede is zij een heel prettig en aardig mens met een gave om tot de kern door te dringen. Als kindercoach met coaching-tool Lucky, prachtige hond, weet zij kinderen te observeren, motiveren, zelf te leren nadenken en hanteert ze een aanpak op maat. Mijn zoon maakte grote sprongen vooruit. Bedankt Nicole voor alles, top!

Natasa

Doordat Nicole een coaching aanbiedt op maat, zich aanpast aan mijn behoeften, me ruimte geeft om te mogen zijn en voelen en uiten dat wat er in me is, krijg ik meer zelfvertrouwen. Namelijk dat datgene wat ik voel oké is, en dat diegene die ik ben oké is.

Rita

Blogs en gratis info

Op deze pagina vind je alle blogs en een gratis e-book met tips voor ouders. 

Ook kun je hier naar de test om vast te stellen of jouw kind hoogsensitief is.

Kindercoaching Heerlen