Hoe een film leidde tot mijn nieuwe site

Soms kunnen dingen raar lopen in het leven. Maar toeval, daar geloof ik niet meer in. Alles heeft een reden, alleen is het soms even puzzelen voordat je een situatie ontrafeld hebt.

Zo ging ik in december 2017 naar de bioscoop, naar Star Wars VIII om precies te zijn. Ik ging eigenlijk mee om mijn zoon een plezier te doen, want Star Wars was tot dan toe niet echt mijn ding. Eenmaal in de bioscoop besloot ik om zo open-minded mogelijk naar de film te kijken, en de film een kans te geven. En tot mijn verbazing, vond ik het verhaal erg boeiend. Ik voelde zelfs dat iets in de film me geraakt had, maar ik kon er de vinger niet op leggen. Eenmaal thuis, bleef het verhaal echter door mijn hoofd spoken.

We besloten om de week erop nogmaals naar de bioscoop te gaan. Mijn zoon omdat hij de film gewoon heel cool vond, en ik omdat ik toch wel heel graag wilde weten wat me nu zo geraakt had. We genoten wederom van de film, en ik begreep het verhaal nu ook beter. En vooral: ik zag nu heel duidelijk wat me zo intrigeerde. Ik had nog nooit een ‘bad guy’ gezien in een film (Kylo Ren in dit geval) die zoveel kwetsbaarheid liet zien. Het was alsof ik zijn innerlijke strijd kon voelen – hij had gekozen voor de ‘dark side’, maar iets in hem maakte dat hij nog twijfelde of zijn keuze wel de juiste was. Het contact met Rey (zijn ‘equal’ aan de lichte zijde) wakkerde dit innerlijke conflict alleen nog maar verder aan.

Innerlijke strijd

De nacht erop deed ik geen oog dicht. Ik kon mijn ogen niet open of dicht doen of ik zag Kylo Ren voor me. Ik begreep er helemaal niets van. Tot de dag erna ineens het kwartje viel: ik worstelde zelf met een innerlijke strijd! 

Ik besloot om de knoop door te hakken, en alles wat ik tot dan toe had opgebouwd op de schop te gooien. De methode die ik tot dan toe gebruikte, de website, en zelfs mijn bedrijfsnaam heb ik omgegooid. Ik zag ineens heel helder waar ik in geloof – dat iedereen een levensdoel heeft, een unieke missie. En ik geloof dat daar het hoogste goed in schuilt – in een unieke bijdrage te kunnen leveren aan de wereld. Ieder op zijn eigen manier.

Ik koos voor Levensdoelcoaching. In 2019 kwam daar Kindercoaching bij – omdat kinderen al alle wijsheid en kwaliteiten in zich hebben om later hun missie te kunnen vervullen. Omdat kinderen in deze wereld compleet overdonderd worden met prikkels en een onderwijssysteem wat niet bij ze past, waardoor het bijna onmogelijk wordt om datgene te vinden wat echt bij ze past. Omdat wij als ouders het goede voorbeeld kunnen geven door zelf ons hart te volgen. En omdat daar mìjn hart ligt – bij het coachen van kinderen, vooral kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Of zoals Kylo Ren zei: “It’s time to let the past die. Kill it, if you have to. It’s the only way to become who you are meant to be.” Ik heb dit aangepast naar de wat vriendelijkere versie: 

“Letting go of the past is the only way to become who you are meant to be.”

Ben jij er klaar voor, om helemaal te worden wie je eigenlijk bent? Om je levensdoel te vinden, je dromen waar te maken en je kind te voor te leven dat je je hart mag volgen? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan, dan gaan we samen aan de slag!