Diensten

“Ik leer hoogsensitieve kinderen om zichzelf te zijn in een wereld waarin verwacht wordt dat ze zich aanpassen”

veel voorkomende vragen kindercoach

Hoogsensitiviteit is een eigenschap

Ondanks het feit dat er vaak klachten met hooggevoeligheid samenhangen, hoeft deze eigenschap an sich geen probleem te zijn. Waar het vaker mis gaat, is dat jouw kind zich in een omgeving bevindt die niet begrijpt wat hoogsensitiviteit in essentie is, en wat jouw kind daardoor nodig heeft. Hierdoor ontstaat er onnodig veel stress bij het kind wat emotionele en fysieke problemen met zich mee kan brengen.

Hoogsensitieve kinderen zijn namelijk veel gevoeliger voor hun omgeving dan andere kinderen; ze pikken de negatieve danwel positieve sfeer onmiddellijk op, en dit heeft een directe invloed op hoe jouw kind in zijn vel zit. In een voor jouw kind gunstige omgeving kan het echter helemaal tot bloei komen, en vaak zelfs beter dan andere kinderen! 

Dicht bij zichzelf blijven

Nu heb je natuurlijk niet altijd invloed op de omgeving, dus één van de belangrijkste dingen die jouw kind mag leren is om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven. Hierdoor krijgt het meer zelfvertrouwen, het gevoel van eigenwaarde groeit en je kind wordt gezonder, sterker en weerbaarder.

Ook het leren omgaan met de vaak intense emoties en gevoelens is belangrijk; dit zorgt voor een gevoel van bestaansrecht. Hoe jonger je kind dit leert, hoe meer profijt het daar de rest van zijn of haar leven van heeft! 

Daarnaast heeft ieder kind iets heel unieks en bijzonders, wat pas echt tot uiting kan komen als een kind helemaal mag zijn wie het is. En dat is precies waar ik mij in de loop der jaren in gespecialiseerd heb, dus ik help jullie hier graag bij!

Kindercoach Heerlen

Diensten

Vanaf 1 oktober komt er een heel nieuw aanbod, waarmee ik jullie als gezin nòg beter kan helpen. Neem gerust contact op voor meer infomatie!

Voor het huidige aanbod klik op de foto hieronder.

Waarom coachen met een hond?

Coachen met een hond is ervaringsgericht. Het draait om authenticiteit en echtheid, en is niet beoordelend of veroordelend. Non-verbale communicatie en lichaamstaal staan centraal. Het gaat over actie, doen en spel, en er is ruimte voor plezier en humor. Tenslotte gaat het over interactie en verbondenheid.

Neem zeker ook eens een kijkje op de pagina over Lucky; zij kan je nog veel meer vertellen!

R

Ervaringsgericht

R

Niet-oordelend

R

Speels

angst voor honden
Kindercoach met therapiehond
Weerbaarheidstraining individueel of in groep
Kindercoaching met therapiehond Welten
Kindercoaching met therapiehond Welten

Wat anderen zeggen:

Ik vond de coachsessie met Nicole en Lucky heel verhelderend, bijzonder en relaxt. Ik wist niet dat ik een vraag zó concreet zou kunnen beantwoorden aan het eind van de sessie!

De sfeer was ook heel fijn en ik voelde me heel veilig. Alles wat er gebeurde was oké. Nicole stelde precies de juiste vragen en liet ook ruimte voor mijn eigen inzichten.

Ik vond het ook heel bijzonder dat Lucky ‘antwoord’ gaf op mijn vraag en alvast een fundament begon te graven. Ik geloof nu dat ik mijn eigen toekomst kan creëren zoals dat voor mij goed voelt.

Ook heb ik concrete tips gekregen over hoe ik wat ik geleerd heb kan omzetten in actie. En hoe ik dit kan volhouden ook als het even lastig is.

Het gebruik van verschillende voorwerpen vond ik ook erg fijn, omdat het mij hielp bij het visualiseren van mijn dromen!

Kim

Ik kan Nicole bij een ieder aanbevelen. Allereerst viel mij haar professionele aanpak op en ten tweede is zij een heel prettig en aardig mens met een gave om tot de kern door te dringen. Als kindercoach met coaching-tool Lucky, prachtige hond, weet zij kinderen te observeren, motiveren, zelf te leren nadenken en hanteert ze een aanpak op maat. Mijn zoon maakte grote sprongen vooruit. Bedankt Nicole voor alles, top!

Natasa

Doordat Nicole een coaching aanbiedt op maat, zich aanpast aan mijn behoeften, me ruimte geeft om te mogen zijn en voelen en uiten dat wat er in me is, krijg ik meer zelfvertrouwen. Namelijk dat datgene wat ik voel oké is, en dat diegene die ik ben oké is.

Rita

Ik kan Nicole bij iedereen aanbevelen. Mooi om te zien hoe zij doordringt tot het kind en weet waar de pijn precies zit. Om vervolgens samen met het kind en coachhond Lucky te werken aan de aandachtspunten die zijn vastgesteld.

Richard

Nicole helpt je om op een ongedwongen manier te kijken naar waar je NU staat in je leven, en waar je graag naartoe zou willen. Ze stelt duidelijk vragen, laat jou zelf op zoek gaan naar antwoorden en begeleid je daarbij op een vriendelijke en ondersteunende manier.

Als je naar huis gaat heb je de tools in handen om verder te kunnen werken aan je doel, èn met handvatten hoe je die draad kunt vasthouden ook als het even lastig is.

Kim

Ik zat met een enorme tweestrijd in mijn hoofd. Een dilemma waar ik niet uitkwam. Er zaten zoveel voors- en tegens in mijn hoofd dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik neigde de ene dag meer naar het ene en de andere dag weer meer naar het andere. Hier werd ik heel onzeker en onrustig van. Nicole heeft me geholpen structuur aan te brengen in alle voors en tegens die in mijn hoofd zaten. Ze heeft me ook geholpen deze te rangschikken op volgorde van belangrijkheid. Ik wist ineens zelf welke oplossingen dichtbij mezelf stonden en welke verder van me afstonden. Het gaf rust in mijn hoofd en duidelijkheid. Ik had ineens een beter beeld van de stappen die ik moest zetten om tot een juiste beslissing te komen. Nicole is een positieve coach, die goed luistert en goed samenvat. De tools die ze gebruikt zijn heel simpel, maar juist daardoor ontzettend krachtig.

Diana

Ik heb Nicole leren kennen als een zeer kundig, integer en open persoon. Nicole heeft door haar open houding en de juiste vragen mij de ruimte gegeven om erachter te komen wat de kern van mijn doel was. En dat in slechts één gesprek.

Vera