Selecteer een pagina

Blog

“Ieder kind heeft het recht om zichzelf te zijn”

De geboorte van de Nicole Schlösser Academy

De geboorte van de Nicole Schlösser Academy

  De geboorte van de Nicole Schlösser Academy Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling, per 1 oktober gaat mijn eigen Academy van start! Het stond al heel lang op mijn verlanglijstje, en nu is het dan zo ver! Ik heb in de loop der jaren zoveel kennis en...

7 misverstanden over hoogsensitiviteit

7 misverstanden over hoogsensitiviteit

  “Oh nee, mijn kind is hoogsensitief!” Je zult niet de eerste ouder zijn die dit gedacht heeft. Er bestaan namelijk legio vooroordelen en misverstanden over hoogsensitiviteit, die zorgen voor een vertekend beeld. En dat is zo jammer, want het is eigenlijk zo'n...

Pasen: stress of gezellige feestdagen?

Pasen: stress of gezellige feestdagen?

  Het is eerste Paasdag 2011. Ik sta bovenaan de trap, helemaal in paniek. In de woonkamer zijn de eieren verstopt voor mijn zoon die dan 4 jaar oud is. De ontbijttafel is feestelijk gedekt, en alles staat klaar. Ik heb me net omgekleed, en nu mag zoonlief...

Hoe help ik mijn kind van zijn angst af?

Hoe help ik mijn kind van zijn angst af?

Als ouder hoop je natuurlijk dat je kind zo onbezorgd mogelijk opgroeit. En dat je kind net zo vrij en blij rondrent als de hond hiernaast op de foto. 

In werkelijkheid zijn er helaas vaak (heftige) angsten die kinderen in hun greep houden en hun leven beïnvloeden, en waar je ook als ouder flinke kopzorgen van kunt hebben. Dan heb ik het uiteraard niet over de normale angsten die bij de leeftijd horen, zoals angst voor het donker of voor een monster in de kast. 

5 tips om het gezellig te houden als de kinderen wekenlang thuis zijn

5 tips om het gezellig te houden als de kinderen wekenlang thuis zijn

Het valt niet mee, deze tijd waarin ineens het hele leven op zijn kop staat, je bijna nergens meer heen kunt en de kinderen ineens 3 weken thuis zijn. En voor iedereen is de situatie ook nog anders: de één moet blijven werken, de ander kan dat vanuit thuis doen of hoeft tijdelijk niet te werken.

Wat oudere kinderen krijgen huiswerk van school, of volgen digitale lessen. Jonge kinderen hebben ineens een extra vakantie. Hoe je situatie ook is: het is belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Op het moment dat je stress hebt, krijg je -namelijk last van een vernauwd bewustzijn (kokervisie) en dan zie je mogelijke oplossingen niet meer.

Hoe ga je als ouder om met adviezen van anderen

Hoe ga je als ouder om met adviezen van anderen

“Lees je hem nou steeds voor? Hij is al 11 jaar! Dat is toch veel te oud om voor te lezen; hij moet dat nu toch echt zelf kunnen!”

“Ik vind wel dat ze een handje geven moet geven, dat hoort nou eenmaal zo!”

“Hij moet zich maar leren aanpassen; hij moet hard gemaakt worden voor de maatschappij!”

Herkenbaar? Dat iedereen een mening heeft over hoe je je kind opvoedt, en jij als ouder de laatste persoon op aarde lijkt te zijn die zijn of haar kind het beste kent?

Feestdagen: doe het op jouw manier!

Feestdagen: doe het op jouw manier!

Het is weer bijna zover: pakjesavond, Kerstmis… Voor de één een geweldig feest, voor de ander een nachtmerrie. Voor je het weet zit je tot over je oren in de stress omdat je het allemaal graag goed (lees: perfect) wilt doen voor je gezin, je ouders, je schoonouders, vrienden enz. En hoe je je best ook doet, er is altijd wel iemand die wat te klagen heeft.

Hoe een film leidde tot mijn nieuwe site

Hoe een film leidde tot mijn nieuwe site

Soms kunnen dingen raar lopen in het leven. Maar toeval, daar geloof ik niet meer in. Alles heeft een reden, alleen is het soms even puzzelen voordat je een situatie ontrafeld hebt.

Nieuwsbrief: start van de Nicole Schlösser Academy
AVG Toestemming

Liever geen e-mails meer ontvangen? Onderaan elke e-mail vind je een uitschrijflink. Voor meer informatie zie ook mijn privacyverklaring.